آشنایی با نحوه درمان با لیزر در دندانپزشکی

آشنایی با نحوه درمان با لیزر در دندانپزشکی

می پسندم
1 ستاره2 ستاره3 ستاره4 ستاره5 ستاره
1,011 بار
0 نظر
محمد رحمتی
۲۴ اسفند ۱۴۰۰

دندان از اجزای اصلی چهره برای زیبایی و سلامت است که روش های مختلف دندانپزشکی مانند کامپوزیت دندان و لمینیت در این راه می کوشند، با پیشرفت علم یکی از زمینه هایی که از روش لیزر بسیار زیاد استفاده می کند علم دندانپزشکی می باشد، درمان با این تکنولوژی جدید در دندانپزشکی باعث شده است که امور مربوط به آن راحت تر و بسیار موثرتر انجام شود.

لیزر چیست ؟

در حقیقت لیزر نوری می باشد که تقویت شده است، این نور طول موج متفاوتی دارد و با توجه به همین طول موج می تواند درمان هایی مثل جراحی، کاهش درد و … را در زمینه دندانپزشکی انجام دهد.

9710e6a2 920c 4cea b5e4 c3a3c532f874 - آشنایی با نحوه درمان با لیزر در دندانپزشکی

کاربرد های درمان با لیزر در دندانپزشکی

درمان با لیزر در دندانپزشکی کاربرد های زیادی دارد، تشخیص دادن پوسیدگی دندان بخش از این کاربردها می باشد.

این تکنولوژی بشری شامل تشخیص پوسیدگی دندان می شود، نور به دندان ها خورده می شود و اگر آنها دچار پوسیدگی باشند نور فلورانسی از آنها تولید می شود.

البته در این کار ممکن است مشکلات و اشتباهاتی وجود داشته باشد، اگر روی دندان های بیمار جرم وجود داشته باشد و یا زیادی خشک باشند، به اشتباه تشخیص پوسیدگی داده می شود، در نتیجه باید حتما از روش های قدیمی نیز استفاده کرد.

همچنین باید بدانیم که دندان های حساس، دندان هایی هستند که در مقابل کمی سرما، یا خوردن میوه های سرد اذیت می شوند، با استفاده از این روش می توان حساسیت دندان ها را هم از بین برد، حساسیت دندان ها ممکن است بعد از انجام لمینیت دندان و یا جرم گیری به وجود آید.

عصب کشی دندان در دندانپزشکی با روش هاش گوناگونی انجام می شود، یکی از این روش ها درمان با لیزر در دندانپزشکی می باشد، انجام کامل عصب کشی توسط این روش انجام نمی شود، اما خوبی این روش این است که می تواند باعث ضد عفونی نقاطی از دندان ها و ریشه ها شود که توسط روش های دیگر انجام آن امکان پذیر نمی باشد.

همچنین می توان با استفاده از این روش دندان ها و استخوان ها را تراش داد، این روش بسیار ایمن می باشد، اما یک ایراد مهم دارد آن هم این است که سرعت تراش در این روش بسیار کمتر از توربین می باشد، اشکال دیگری که تراش دادن با این روش دارد، گران بودن آن می باشد و باید هزینه زیادی بابت آن پرداخت شود.

یکی از موارد درمان با لیزر در دندانپزشکی، جلوگیری و پیشگیری از پوسیدگی می باشد، با استفاده از این روش می توان کریستال های مینایی را ذوب کرد و بعد از آن دوباره کریستاله شدن را انجام داد، به این ترتیب نفوذ پذیری دندان ها به مقدار زیادی کاهش می یابد و از پوسیدگی و نفوذ میکروب ها جلوگیری می شود.

یکی دیگر از موارد درمان با لیزر در دندانپزشکی سفید کردن دندان یا همان بلیچینگ می باشد، برای سفید کردن دندان تنها از این روش استفاده نمی شود اما این روش می تواند سرعت انجام کار را بسیار بالا برده و راحت تر انجام شود. هزینه ی درمان با لیزر در دندانپزشکی بالا تر از روش های دیگر می باشد.

درمان با لیزر در دندانپزشکی می تواند شامل درمان آفت دهان شود، آفت در واقع یک ضایعه در دهان می باشد که دردناک می باشد، اگر شما نیز جزء کسانی هستید که از آفت رنج می برید می توانید با استفاده از این روش این بیماری را به حداقل برسانید.

لثه های بعضی از افراد رنگ های نا مناسبی دارند که زیبایی آن ها را دچار مشکل می کند، افراد می توانند با استفاده از این روش لثه های خود را ترمیم کرده و یک رنگ کنند، افرادی که سیگار می کشند ممکن است به این مشکل دچار شوند.

 

انواع لیزر های مورد استفاده در دندانپزشکی

درمان با لیزر در دندانپزشکی رواج یافته است. لیزر هایی که در دندانپزشکی استفاده می شوند شامل کم توان و پر توان می باشد.

نوع پر توان از جمله لیزر هایی هستند که برای جراحی و  ایمپلنت دندان و همچنین کارهای درمانی استفاده می شوند.

نوع کم توان نیز برای درمان هایی از قبیل ترمیم سلولی و یا ضد التهابی استفاده می شوند، لیزر های کم توان همان هایی هستند که در فیزیوتراپی نیز استفاده می شوند.

لیزر ها را می توان از منظر دیگری نیز دسته بندی کرد که در ادامه به تشریح آنها می پردازیم.

لیزر اربیوم، جراحی های زیبایی با استفاده از این نوع انجام می شود، به طور مثال پرکردن دندان با لیزر اربیوم انجام می شود.

نوع دی اکسید کربن، این نوع برای رفع تومور های موجود در دهان و همچنین بافت های استخوان استفاده می شود.

نوع دیودی، برای رفع التهاب لثه ها از این نوع استفاده می شود، این لیزر می تواند بافت های سخت را درمان کند.

 

مزایای درمان با لیزر در دندانپزشکی

در صورت درمان با لیزر در دندانپزشکی بعد از جراحی و عمل کردن دیگر نیازی به بخیه نیست، آلودگی های به وجود آمده در دهان کمتر از روش های دیگر دندان پزشکی می باشد.

درمان با لیزر در دندانپزشکی باعث می شود که در حین جراحی و عمل به سایر قسمت های دهان و دندان های دیگر آسیبی وارد نیاید. به همین علت در دندانپزشکی اطفال کاربردهای زیادی برای آن داریم.

در این روش خونریزی لثه وجود ندارد، زمان عمل و جراحی بسیار کوتاه می باشد، همچنین بهبودی زخم در این درمان بسیار سریع است.

این درمان درد بسیار کمی دارد، بیماران در این روش احساس راحتی بیشتری دارند و اضطرابی از درمان توسط پزشک ندارند.

دیدگاه کاربران

هنوز هیچ دیدگاهی وجود ندارد

    مقالات مرتبط

    پروفیل سبک یا پروفیل مبلی که به قوطی سبک هم معروف است، از ورق روغنی (ورق نورد سرد) و براساس استاندارد...
    همه ما شاهد پیشرفت چشم‌گیر هوش مصنوعی در سراسر جهان هستیم. در این زمینه محصولات و خدمات گسترده‌ای وجود دارد...
    لیپوماتیک یکی از روش هایی است که شما را از شر چربی های اضافی رها می کند. با این حال...
    همانطور که می‌دانید، دنیای امروز با سرعت زیادی به سمت فناوری در حرکت می‌باشد. یکی از آورده های تکنولوژی برای...